Locatie voor escape room in een grote groep

Hoe organiseer ik een escape room voor Grote groepen

Een escape room spelen met een grote groep van 25 personen, 30 personen, 40 personen of zelfs 100 personen is geen probleem meer met een escape room box. De boxen kunnen overal gespeeld worden en het maakt dus niet meer uit of de escape room speelt in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Maar hoe gaat de organisatie verder in zijn werk bij escape rooms met grote groepen?

 

Vraag direct een offerte aan
escape room op locatie om te spelen op een externe of eigen locatie

Escape room grote groepen

Je kan escape rooms met je hele team spelen op een fysieke locatie, maar een praktischere oplossing voor grote groepen zijn escape room boxen.  De voordelen van escape room boxen spelen met een grote groep zijn:

 • Met z’n allen tegelijkertijd spelen
  De hele groep kan tegelijkertijd de escape room spelen, je hoeft dus niet in rondes te spelen waardoor je meer tijd hebt voor de rest van de dagplanning
 • De escape room komt naar jou toe
  Je hoeft geen vervoer te regelen om de hele groep op locatie van een escape room te krijgen want de escape room komt namelijk naar jullie toe.
 • Gemakkelijk & flexibel aanpasbaar aan jullie speelruimte
  De escape rooms zijn overal te spelen, en gemakkelijk aan te passen aan jullie ruimte(s). Het maakt dus niet uit of dit een grote zaal is van jullie studiedag, meerdere vergaderzalen zijn in het hotel waar jullie dag is georganiseerd, of gewoon in de (verschillende) ruimtes van jullie eigen bedrijf.

Escape rooms

Escape rooms zijn al jaren razend populair in Nederland maar toch is nog niet iedereen bekend met een escape room. Een escape room is een spel waarbij een groep personen gezamenlijk puzzels en raadsels oplost, sloten probeert te openen en mysterieuze voorwerpen opspoort om zo binnen 60 minuten de oplossing te vinden. Met meerdere teams kan je zo een escape room in grote groepen spelen. De oplossing vind je natuurlijk niet zomaar. Je moet allerlei stappen ondernemen voordat je uiteindelijk tot een oplossing komt. Wat je moet gaan oplossen? Daar kom je vanzelf achter zodra de escape room begint!

 

Escape rooms op locatie in grote groepen op locatie | voor bedrijfsfeest of escape room met grote groep
Escape rooms met veel personen op locatie in dorpshuis

Op zoek naar een escape room voor jouw grote groep?

vraag een offerte aan

Van box tot escape room

Één persoon kan binnen 10 minuten een box uitpakken tot een escape room. De eenvoudige handleiding neemt jullie stap voor stap mee bij het uitpakken van de kant-en-klare box en het opzoeken van de video met timer. Als jullie de escape room spelen bij een locatie kun je vragen of een medewerker de escape rooms voor jullie opzet, of jullie kunnen de boxen zelf opzetten. De spelleider, degene die de escape room opzet, kan namelijk zelf ook meespelen zonder dat hij antwoorden of codes weet.

Escape room in horeca | theambuilding escape boxen
Escape room boxen Codekrakers

Tegelijkertijd of na elkaar spelen (met extra spelrondes)

Je kan met z’n allen tegelijkertijd een escape room spelen of na elkaar in combinatie met een (lunch)pauze of andere activiteit. Zo kan het ene deel van de groep de escape room spelen, het andere deel de overige activiteit en natijd gewisseld worden. De escape room duurt maximaal 60 minuten, maar let op. De escape room moet dan nog wel opnieuw klaargezet worden voor de volgende groep. Dit duurt met 2 personen (de eerste keer) slechts 10-15 minuten. Zijn er vaste personen die telkens opnieuw opzetten? Dan kan dit nog (veel) sneller!

Welke ruimte heb je nodig om een escape room te spelen met grote groepen?

Het voordeel aan het spelen van escape room boxen met een grote groep is dat ze kant en klaar zijn en er weinig nodig is om ze te spelen. Het enige is internetverbinding en een tafel per team. Om de introductievideo en timer af te laten spelen is een gezamenlijk scherm. Je kan de escape room aanpassen aan jou speelruimte. Speel bijvoorbeeld:

Met meerdere teams in één (grotere) ruimte

Het leukste is om met meerdere teams in één grote speelruimte te spelen. Zodat de teams gezamenlijk de introductievideo kunnen bekijken worden op een groot scherm/beamer en  tegelijkertijd starten aan de escape room. Op deze manier komt de onderlinge strijd pas echt tot leven, helemaal wanneer het ene team in haar ooghoek ziet dat het andere team de moeilijke puzzel al heeft opgelost.

Er kunnen bijvoorbeeld 3 of 4 teams in een klaslokaal of vergaderruimte spelen. Of meer dan 10 teams in één grote kantine, aula of zaal.

 

Wat heb je nodig?

Het spelen kan gemakkelijk met meerdere teams in één ruimte is heel gemakkelijk, je hebt enkel per ruimte nodig:

 • Een groot scherm/beamer om de video af te laten spelen
 • Een tafel per team/escape room (klein afstandje van elkaar)
 • Internetverbinding
 • Onze escape rooms (van hetzelfde thema)

 

Escape room setting grote groepen | escape boxen
Escape room zakelijk teambuilding op locatie

Afzonderlijk van elkaar met één escape room per (kleinere) ruimte

Een andere optie is om afzonderlijk van elkaar te spelen door elke escape room in een andere ruimte te spelen. Het voordeel hiervan is is dat de teams niet tegelijkertijd hoeven te starten, er niet bij elkaar afgekeken kan worden en dat er escape rooms van verschillende thema’s gespeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld team A speelt Escape room A & team B speelt escape room B op hetzelfde moment. De escape rooms kunnen worden aangevuld met een extra spelronde zodat team A na een korte pauze escape room B kan spelen en andersom.

Het spelen kan gemakkelijk in afzonderlijke ruimtes, je hebt enkel per ruimte nodig:

 • Een laptop/tablet voor de video
 • Een tafel per team/escape room (klein afstandje van elkaar)
 • Internetverbinding
 • Onze escape rooms (verschillende thema’s mogelijk)

Strijd om de snelste tijd

Het spelen van de escape rooms in grote groepen is pas echt leuk als er een echte wedstrijd van wordt gemaakt. Verzin bijvoorbeeld een prijs voor het snelste team, of juist een straf voor het verliezende team. Wij kunnen met ons evenementenpakket jullie beleving ook helemaal af maken. Met een echte Codekrakers troffee voor het winnende team, en decoratie bijpassend bij het gekozen thema om de (één ruimte) verder aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een rookmachine, grote posters met slotmachines om een echt casino na te bootsen, zwaailampen of andere attributen om de beleving helemaal compleet te maken.

Snelste groep van de escape room
escape room grote groep | teambuilding escape room in grote groepen op locatie

Welke escape rooms grote groepen is het meest geschikt voor jouw?

Met 5 verschillende thema’s voor volwassenen hebben we voor iedere groep een passende oplossing. Je vraagt je dan af, welke escape room kan ik het beste kiezen voor het spelen in grote groepen. In principe maakt het niet uit! Elke escape room van ons is geschikt om met grote groepen te spelen. Elk thema kan gespeeld worden met minimaal 60 personen, en van verschillende thema’s kunnen jullie met 100 of zelfs 200 personen tegelijkertijd dezelfde escape room spelen.

Kies dus één of een combinatie van onze escape room thema’s die het beste bij jou past. We raden aan om naar de moeilijkheidsgraad te kijken. Maar we adviseren je graag.

* Bij het geheim van detective de Wit is per escape room een laptop met USB-poort vereist en daarom vaak minder handig voor het spelen in grote groepen.

Wordt ontzorgt met spelbegeleiding 

Wil je volledig ontzorgt worden zodat de escape room activiteit in goede banen verloopt, zonder dat je zelf de organisatie op je hoeft te nemen? Dan is het bij escape rooms met een grote groep ook mogelijk om spelbegeleiding te krijgen. De escape rooms staan dan klaar op het gewenste tijdstip, de host is aanwezig om tijdens het spelen extra begeleiding te geven en ruimt naderhand de escape rooms weer op. Hierdoor kunnen jullie zorgeloos genieten van de escape room activiteit en daarna het programma weer vervolgen.

Spelbegeleiding bij escape rooms Codekrakers

Vraag een offerte aan

Stap 1 van 2

Met hoeveel personen willen jullie de escape rooms spelen?
Voer een nummer in van 25 tot 1500.
Alle deelnemers tegelijkertijd of in meerdere rondes?
Indien de speeldatum bekend is
DD slash MM slash JJJJ
In welke plaats willen jullie de escape rooms spelen

Extra's voor jouw ultieme beleving

Spelbegeleiding van Codekrakers
Wij komen met één of meerdere hosts op locatie om het spel te begeleiden.
Maak jouw beleving helemaal af
Ontvang extra's zoals een prijs voor de winnaars en decoratie om de zaal in thema aan te kleden
Bijvoorbeeld tijdsplanning, groepssamenstelling, vragen of andere opmerkingen

Mysterieuze escape room op locatie

Speel je met minder dan 25 personen?

Reserveer direct

Organiseren escape room grote groep

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt voor het organiseren van een escape room activiteit. Alleen nog de volgende stappen doorlopen!

 

1. Bepaal hoeveel escape rooms je nodig hebt

Deel het aantal personen door de gewenste teamgrote (4-6 personen) en bepaal hoeveel teams jullie escape room grote groep telt.

 Bijvoorbeeld 120 personen / 6 = 20 teams

2. Bepaal het programma

Willen jullie allen tegelijkertijd de escape rooms spelen of spelen jullie in meerdere rondes? Als jullie tegelijkertijd willen spelen is per team een escape room nodig, anders is het benodigde aantal escape rooms gedeeld door het aantal rondes dat jullie willen spelen.

In hetzelfde voorbeeld zijn er 20 teams. Stel jullie spelen in 2 rondes, De eerste 10 teams spelen de eerste ronde terwijl de overige 10 teams een andere activiteit doet. Dan wordt de escape room opnieuw klaargezet en kunnen de volgende 10 teams de escape rooms spelen.

Stel je werkt met 3 rondes, dan zullen de deelnemers over meerdere activiteiten verspreid worden en heb je zelfs nog minder escape boxen nodig.

Escape room setting grote groepen | escape boxen

3. Kies en reserveer de escape rooms voor grote groepen

Kies welke escape rooms en moeilijkheidsgraad het beste bij jouw organisatie. En reserveer de escape rooms voor grote groepen.

4. Escape rooms klaarzetten

Ga je de escape rooms zelf klaarzetten? Dan worden de escape rooms worden 2 dagen voor de speeldag geleverd. Bepaal wie de escape rooms klaarzet met de eenvoudige handleiding. Je kan de escape rooms ook laten klaarzetten door spelbegeleiding te nemen. Het opnieuw opzetten kan dan ook door hen gedaan worden of door de teams die de escape room gespeeld hebben. Let op, bij het opnieuw opzetten kom je antwoorden tegen en deze personen kunnen deze escape room daarna niet meer spelen.

5. Escape rooms retourneren

Na het spelen worden de attributen weer teruggeplaatst in de box, en de boxen weer geretourneerd bij een PostNL punt of door de escape rooms terug te brengen naar onze afhaal locatie in Drenthe.

Escape room Codekrakers testen op locatie & voor escape room thuis

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan

Samenwerken met Codekrakers

Denk je vaker escape room evenementen organiseren voor grote of kleine groepen? Bekijk dan onze brochure met verschillende mogelijkheden tot samenwerkingen of neem contact met ons op.

Heb je vragen?