Escape room box thuis of op locatie

 

Hoe organiseer ik een escape room voor grote groepen?

Een escape room spelen met een grote groep van 25 personen, 30 personen, 40 personen of zelfs 100 personen is geen probleem meer met een escape room box. De boxen kunnen overal gespeeld worden en het maakt dus niet meer uit of de escape room speelt in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Maar hoe gaat de organisatie verder in zijn werk bij escape rooms met grote groepen?

Escape rooms

Escape rooms zijn al jaren razend populair in Nederland maar toch is nog niet iedereen bekend met een escape room. Een escape room is een spel waarbij een groep personen gezamenlijk puzzels en raadsels oplost, sloten probeert te openen en mysterieuze voorwerpen opspoort om zo binnen 60 minuten de oplossing te vinden. Deze oplossing vind je natuurlijk niet zomaar. Je moet allerlei stappen ondernemen voordat je uiteindelijk tot een oplossing komt. Wat je moet gaan oplossen? Daar kom je vanzelf achter zodra de escape room begint!

 

Escape room grote groep

Je kan escape rooms met je hele team spelen op een fysieke locatie, maar een praktischere oplossing met grote groepen is escape room boxen te reserveren. Zo hoef je geen vervoer te regelen om alle personen bij een fysieke escape room te krijgen en kan je de escape room spelen op elke plaats die jij wil. Of dit nou in een grote zaal is waar jullie een studiedag hebben, bij een hotel waar jullie de kerstborrel is georganiseerd of gewoon in één van de ruimtes van jullie eigen bedrijf!

 

Van box tot escape room

Één persoon kan binnen 10 minuten een box uitpakken tot een escape room. De eenvoudige handleiding neemt jullie stap voor stap mee bij het uitpakken van de box en het opzoeken van de video met timer. Als jullie de escape room spelen bij een locatie kun je vragen of een medewerker de escape rooms voor jullie opzet, of jullie kunnen de boxen zelf opzetten De spelleider, degene die de escape room opzet, kan namelijk zelf ook meespelen zonder dat hij antwoorden of codes weet.

Escape room op locatie grote groep | Codekrakers escape box
Escape room in horeca | theambuilding escape boxen

Tegelijkertijd of na elkaar spelen (met extra spelrondes)

Je kan met z’n allen tegelijkertijd een escape room spelen of na elkaar in combinatie met een (lunch)pauze of andere activiteit. Zo kan het ene deel van de groep de escape room spelen, het andere deel de overige activiteit en natijd gewisseld worden. De escape room duurt maximaal 60 minuten, maar let op. De escape room moet dan nog wel opnieuw klaargezet worden voor de volgende groep. Dit duurt met 2 personen (de eerste keer) slechts 10-15 minuten. Zijn er vaste personen die telkens opnieuw opzetten? Dan kan dit nog (veel) sneller!

 

 

Welke ruimte heb je nodig om een escape room te spelen met een grote groep?

Het enige wat nodig is bij een escape room is een laptop, wifi en een tafel. Dat kan dus het probleem niet zijn. Jullie kunnen in teams de escape rooms spelen in één grote ruimte, of in meerdere kleine ruimtes. Mochten jullie escape rooms teams tegelijkertijd hebben dan kunnen jullie het op twee manieren aanpakken.

  • Meerdere escape rooms in 1 grote ruimte

    Wanneer jullie meerdere dezelfde escape rooms hebben, is het erg leuk om de escape rooms in dezelfde ruimte te spelen. Op een centraal (groot) scherm kan dan de video + timer afgespeeld worden. Elk team start dan tegelijkertijd aan dezelfde escape room waardoor het strijden om de snelste tijd nog meer tot leven komt! Let wel op dat er voldoende afstand tussen de teams zit, zodat de groepen niet bij elkaar afkijken/meeluisteren.

    In elke escape room zitten online elementen, omdat de timer al afgespeeld wordt op het scherm is er geen laptop meer nodig. De online-elementen binnen de escape room kunnen op een smartphone worden gespeeld.

  • 1 escape room per (kleine) ruimte

    Per escape room een aparte (kleine) ruimte zodat de spelers afgezonderd van elkaar kunnen spelen. De teams kunnen op deze manier niet bij elkaar afkijken en krijgen niks mee van de escape room van de andere groepen. Het is dan ook mogelijk om verschillende escape rooms te spelen. Bijvoorbeeld team A speelt Escape room A & team B speelt escape room B op hetzelfde moment. De escape rooms kunnen worden aangevuld met een extra spelronde zodat team A na een korte pauze escape room B kan spelen en andersom.

Escape room boxen Codekrakers

Welke escape room is het meest geschikt voor de grote groep?

Voor volwassenen hebben we escape rooms in 4 verschillende thema’s. Je vraagt je dan af, welke escape room kan ik het beste kiezen voor het spelen in grote groepen. In principe maakt het niet uit! Elke escape room van ons is geschikt om met grote groepen te spelen. Wel raden we aan om naar de moeilijksgraad te kijken. Zijn de meeste van de spelers bekend met het escape room concept?  Dan is Harten 7 (onze meest uitdagende escape room) wellicht een goede keuze, Voorhoven ‘s Vennootschap is het meest geschikt voor onervaren spelers, Het geheim van detective de Wit* en Operatie Voorhoven zijn uitdagend. De trailers en meer informatie over de escape rooms zijn hier te vinden.

* Bij het geheim van detective de Wit is per escape room een laptop met USB-poort vereist.

Mysterieuze escape room op locatie

Gaan jullie de uitdaging aan?

Reserveer direct

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt voor het organiseren van een escape room activiteit. Alleen nog de volgende stappen doorlopen!

 

1. Bepaal hoeveel escape rooms je nodig hebt

Deel het aantal personen door de gewenste teamgrote (4-6 personen) en bepaal hoeveel teams jullie grote groep telt.

 Bijvoorbeeld 120 personen / 6 = 20 teams

Escape room setting grote groepen | escape boxen

2. Bepaal het programma

Willen jullie allen tegelijkertijd de escape rooms spelen of spelen jullie in meerdere rondes? Als jullie tegelijkertijd willen spelen is per team een escape room nodig, anders is het benodigde aantal escape rooms gedeeld door het aantal rondes dat jullie willen spelen.

 

In hetzelfde voorbeeld zijn er 20 teams. Stel jullie spelen in 2 rondes, De eerste 10 teams spelen de eerste ronde terwijl de overige 10 teams een andere activiteit doet. Dan wordt de escape room opnieuw klaargezet en kunnen de volgende 10 teams de escape rooms spelen.

Stel je werkt met 3 rondes, dan zullen de deelnemers over meerdere activiteiten verspreid worden en heb je zelfs nog minder escape boxen nodig.

3. Kies en reserveer de escape rooms

Kies welke escape rooms en moeilijkheidsgraad het beste bij het team past. En reserveer de escape rooms.

4. Escape rooms klaarzetten

Bepaal wie de escape rooms klaarzet. Spelen jullie bij een hotel? Het opnieuw opzetten kan dan ook door hen gedaan worden of door de teams die de escape room gespeeld hebben. Let op, bij het opnieuw opzetten kom je antwoorden tegen en deze personen kunnen deze escape room daarna niet meer spelen.

5. Escape rooms retourneren

Na het spelen worden de attributen weer teruggeplaatst in de box, en de boxen weer geretourneerd bij een PostNL punt of door de escape rooms terug te brengen naar onze afhaal locatie in Drenthe.

Escape room Codekrakers testen op locatie & voor escape room thuis

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan

Samenwerken met Codekrakers

Denk je vaker escape room evenementen organiseren? Bekijk dan onze brochure met verschillende mogelijkheden tot samenwerkingen of neem contact met ons op.

Heb je vragen?