Codekrakers escape room boxen voor thuis

VEELGESTELDE VRAGEN

Een escape room voor thuis. Dat klinkt leuk! Maar wat is het precies? Wij hebben de veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Bestellen en verzenden

Hoe kan ik een escape room reserveren?
In onze webshop kan je gemakkelijk een escape room reserveren. Je kiest een escape room, bekijkt de beschikbaarheid op jouw datum. Vervolgens voeg je de escape room(s) toe aan je winkelmandje en kun je de bestelling afmaken.
Welke betaalmethodes hebben jullie?
Je kunt bij het afrekenen kiezen voor betalen met iDeal of Bancontact. Wanneer je de escape rooms komt ophalen kan je contant aan de deur betalen. Voor zakelijke klanten kunnen we een factuur opmaken.
Welke afmetingen heeft de box?
De afmeting hangt af per box. Maar de maximale grootte is 55 x 40 x 40 cm en is hiermee gemakkelijk in iedere auto te vervoeren.
Kunnen jullie ook iets organiseren op locatie?
In principe verhuren we boxen zodat je zelf een escape room op locatie kunt maken, maar bij grote evenementen zijn er mogelijkheden dat wij op locatie komen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.
Wat als het niet door kan gaan i.v.m. corona?
Het kan voorkomen dat je geplande avond met vrienden, je teamuitje of je familiedag niet meer door kan gaan. We proberen hierin flexibel te zijn en geven je daarom de mogelijkheid dat wanneer de reservering niet door kan gaan vanwege corona, je deze kosteloos kunt verplaatsen naar een andere datum.
Hoe werkt het verzenden?
De verzendkosten zijn in totaal € 17,50 euro voor Nederland en € 25 euro voor België. Dit is voor het heen- en terugsturen samen. Zodra we het pakket versturen, ontvang je de track en trace om het pakket te volgen. Daarnaast sturen we een retouretiket mee voor de terugzending. Je kunt het retouretiket in het adreshoesje schuiven en dan het pakket weer terug brengen naar het PostNL punt (In Nederland) of naar een DPD punt (In België). Dit dient de eerstvolgende dag na spelen (zondag uitgezonderd) gedaan te worden.
Wanneer versturen jullie de box?
We versturen onze boxen altijd drie werkdagen voor de speldatum met PostNL. In bijna alle gevallen wordt de box de eerst volgende dag al geleverd op de door jou aangegeven locatie. Zodra wij de boxen bij PostNL hebben afgeleverd, hebben wij geen invloed meer op het bezorgproces.
Hoe lang mag je de box houden?
Je geeft aan tijdens je reservering wanneer je de box wilt spelen. Je mag enkel de dag van spelen de box houden. De volgende dag (na deze speeldatum) dient de box geretourneerd te worden.
Hoe kan ik reserveren vanuit België?
Voor een eenvoudige betaling hebben wij speciaal voor al onze Belgische klanten Bancontact toegevoegd als extra betaalmogelijkheid.

Wij verzenden (3 werkdagen van te voren) de escape rooms naar België met DPD . De totale kosten voor de heen- en terugzending zijn €25 euro. Met het bijgeleverde retouretiket kan je gemakkelijk bij elk DPD punt (in België) de escape rooms retourneren.

Over de escape rooms

Welke escape room moet ik kiezen?
Per box is een moeilijkheidsgraad aangegeven. Hoewel alle boxen uitdagend zijn, is de een net wat moeilijker dan de ander. Wanneer je niet vaak escape rooms speelt, dan raden we Operatie Voorhoven of Voorhoven's Vennootssschap aan. Voor kinderen Vlucht 523 of het Vlogmysterie.
Hoe wordt de box een escape room?
In de box zitten objecten, puzzels en een handleiding. Op basis van deze handleiding plaats je de spullen in de kamer. De handleiding legt stap voor stap uit wat er klaargezet moet worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Degene die alles klaarzet is de spelleider. Bij de volwassen boxen kan de spelleider ook mee doen aan het spel.
Hoe gaat het spel?
Je kan natuurlijk moeilijk jezelf en de groep opsluiten in je eigen huis, daarom hebben onze boxen een speciaal doel. Welk doel dit is, hangt af per escape room. Los bijvoorbeeld een moord op of voorkom dat een vliegtuig neerstort. Dit doel dien je binnen de 60 minuten op te lossen. Je hebt hier het hele uur voor, want je moet door onder andere raadsels, codes, sloten en objecten het doel bereiken. Het is dus niet zo makkelijk als het lijkt. Doordat het spel ook gebruik maakt van geluiden (denk aan gesproken dialogen en een tikkende timer) en beeldmateriaal is het een levensechte ervaring. Je gaat helemaal op in het spel, maar wees wel snel want de tijd tikt.
Wat zit er allemaal in een box?
In de box zitten objecten waar bijvoorbeeld hints op staan, dingen in verstopt zitten, of voorwerpen waarmee je een oplossing kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een koffer die op slot is en sleutels die verstopt zijn. Daarnaast zitten er in de box puzzels en raadsels. De precieze inhoud hangt af van welke box je huurt.
Wat als je het niet binnen de tijd oplost?
Het is natuurlijk geen probleem als je het spel niet hebt ‘gehaald’ binnen de tijd. Je kunt het spel gewoon verder spelen als de timer is afgelopen.
Met hoeveel personen kan je het spelen?
De boxen voor volwassenen zijn tot 6 personen, de box voor kinderen is tot 8 personen.
Kan ik het spelen met grote groepen?
Ja, dat kan zeker. We hebben opties voor uitbreiding. Je kan bijvoorbeeld meerdere boxen huren om het spel met twee groepen tegelijkertijd te spelen of een extra spelronde huren zodat je de escape room een 2e keer achter elkaar kunt spelen.
Voor wie zijn de escape rooms geschikt?
De volwassen escape rooms zijn geschikt als activiteit voor vrienden, collega’s of familie (16+). Ook leuk voor vrijgezellenfeesten of familiedagen.

Vlucht 523 is voor jonge speurneuzen tussen de 9-13 jaar (bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, activiteit op school, met broertjes/zusjes) maar is ook erg leuk voor een gezin met kinderen (waarbij de volwassenen een beetje kunnen helpen).

Is het te vergelijken met een bordspel?
Nee, onze escape rooms zijn een echte beleving in de hele kamer met voorwerpen en raadsels. Het is daardoor niet vergelijkbaar met een bordspel.
Welke box is geschikt voor tieners?
Wanneer je nog geen 16 jaar bent, maar wel ouder dan de leeftijd voor onze ‘kinder box’ Vlucht 523, raden we aan om voor de volwassen box of het vlogmysterie te kiezen. Kies je voor een volwassen box? Dan raden we Voorhovens Vennootschap aan. In de handleiding staan ook alle oplossingen. Mocht je daarom vast lopen, dan kun je af en toe kijken naar de oplossingen. Je kunt natuurlijk ook iemand anders vragen die niet mee doet om af en toe een hint te geven.
Mysterieuze escape room op locatie

Reserveer snel jouw datum!

Direct reserveren
Heb je vragen?