Codekrakers escape room boxen voor thuis

VEELGESTELDE VRAGEN

Een escape room voor thuis. Dat klinkt leuk! Maar wat is het precies? Wij hebben de veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Bestellen & betalen

Hoe kan ik een escape room reserveren?
In onze webshop kan je gemakkelijk een escape room reserveren. Je kiest een escape room, selecteert in de kalender je speeldatum, kies het aantal escape rooms en eventuele extra's (extra spelronde of certificaten). Voeg de escape rooms toe aan je winkelwagen met ``boek nu``. Daarna kan je je gegevens invullen en afrekenen.
Welke betaalmethodes hebben jullie?
Je kunt bij het afrekenen kiezen voor betalen met iDeal of Bancontact. Wanneer je de escape rooms komt ophalen kan je contant aan de deur betalen. Als zakelijke klant kan je de optie ``betalen op factuur`` kiezen, wij sturen dan meestal binnen 24 uur een factuur naar je mailadres.
Hoe kan ik reserveren vanuit België?
Voor een eenvoudige betaling hebben wij speciaal voor al onze Belgische klanten Bancontact toegevoegd als extra betaalmogelijkheid.

Wij verzenden (3 werkdagen van te voren) de escape rooms naar België met PostNL . De totale kosten voor de heen- en terugzending zijn €25 euro. Met het bijgeleverde retouretiket kan je gemakkelijk bij elk PostNL punt (in België) de escape rooms retourneren.

De datum waarop ik wil spelen is niet meer boekbaar, wat nu?
Het kan voorkomen dat tijdens een drukke periode onze boxen allemaal zijn verhuurd. Of dat de boekingsdatum over minder dan 3 dagen is. Stuur ons even een berichtje om te kijken of er nog een last minute zending (op eigen risico) of het ophalen in Hollandscheveld (Drenthe) nog mogelijk is.

Verzenden & retourneren

Welke afmetingen heeft de box?
De afmeting hangt af per box. Maar de maximale grootte is 55 x 40 x 40 cm en is hiermee gemakkelijk in iedere auto te vervoeren.
Hoe werkt het als ik de escape room laat verzenden?
Wij versturen de escape rooms drie dagen (uitgezonderd zondag) naar jullie toe. In de meeste gevallen is de escape room dan al 2 dagen voor je speeldatum geleverd. In de escape room zit een retouretiket waardoor je de dag na het spelen (uitgezonderd zondag) de escape room voor 16:30 weer dient in te leveren bij elk PostNL punt.
Ik ga een weekend weg, waar kan ik de escape room het beste laten afleveren?
Onze escape rooms worden veel gebruikt tijdens weekendjes weg. Je kan de escape room laten afleveren bij een PostNL punt in de buurt. Of laat de escape room afleveren bij de balie (in overleg met het park natuurlijk).
Wanneer versturen jullie de box?
We versturen onze boxen altijd drie werkdagen voor de speldatum met PostNL. In bijna alle gevallen wordt de box de eerst volgende dag al geleverd op de door jou aangegeven locatie. Zodra wij de boxen bij PostNL hebben afgeleverd, hebben wij geen invloed meer op het bezorgproces.
Hoe lang mag je de box houden?
Je geeft aan tijdens je reservering wanneer je de box wilt spelen. Je mag enkel de dag van spelen de box houden. De volgende dag (na deze speeldatum) dient de box geretourneerd te worden.
Zijn de verzendkosten ook voor de retourzending?
Ja, De verzendkosten zijn in totaal € 17,50 euro voor Nederland en € 25 euro voor België. Dit is voor het heen- en terugsturen samen.
Hoe verzenden jullie naar België?
Drie dagen voor de speeldatum versturen we de escape room(s) naar België met PostNL. Met bijgeleverde retouretiket kan de escape room de dag na het spelen weer geretourneerd worden bij het PostNL punt.

Zakelijk & grote groepen

Kan je met 200 personen een escape room spelen?
Het is geen probleem om met groepen van 200 personen of meer tegelijkertijd een escape room te te spelen. We komen graag in contact om je te helpen bij het organiseren van een leuke escape room activiteit.
Kunnen jullie ook evenementen organiseren op locatie?
Jazeker, in principe verhuren wij onze escape rooms zodat jullie zelf een escape room activiteit kunnen organiseren. Maar er zijn ook mogelijkheden dat wij de escape rooms begeleiden. We komen graag met je in contact.
Is begeleiding mogelijk?
In principe kan je onze escape rooms huren om zelf een leuke escape room activiteit te organiseren. Maar het is ook mogelijk dat wij de escape room activiteit begeleiden. Wij zetten de escape rooms dan klaar, zijn aanwezig tijdens het spel, en ruimen naderhand alles weer op.
Zijn de escape rooms geschikt voor grote groepen?
Jazeker! Al vele bedrijven, verenigingen, families en evenementen zijn je voor gegaan. Je kan eenvoudig meer (dezelfde) boxen reserveren om met z’n allen tegelijkertijd te spelen. Of reserveer een extra spelronde om dezelfde escape room na ronde 1 opnieuw gereed te maken voor de volgende groep.
Voor groepen vanaf 50 personen vind je hier meer informatie.
Kan ik jullie escape rooms aanbieden op mijn evenementenlocatie?
Dat is geen probleem. We hebben meerdere samenwerkingsvormen zodat jij onze escape rooms kan aanbieden op jouw locatie. Een leuk verdienmodel zonder dat je zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Over de escape rooms

Wat is een escape room (voor thuis)?
Een escape room is een interactief spel waarbij je met een groep personen samen een mysterie oplost. Wat je precies moet doen, en wat het mysterie is. Kom je al puzzelend achter. Het oplossen van raadsels, uitvoeren van opdrachten en proeven, het speuren naar aanwijzingen en voorwerpen en nog veel meer. Ga de uitdaging aan, en ontsnap aan jullie escape room avontuur thuis (of ergens anders).
Welke escape room moet ik kiezen?
Per box is een moeilijks graad en een leeftijdscategorie aangegeven. Als je nog nooit of nog maar één keer een escape room hebt gedaan kan je het beste beginnen bij de moeilijksgraad 3.
Voor kinderen tussen 9-12 jaar raden we Vlucht 523 aan, voor kinderen van 12 t/m 14 jaar raden we Het Vlogmysterie aan. Beide escape rooms zijn erg leuk, en geschikt voor jongens en meisjes.
Om je te helpen kiezen hebben we een keuzehulp tool ontwikkelt.
Moet ik me voorbereiden?
Nee, onze escape rooms zijn kant-en-klaar. Je hoeft niks meer te knippen of voor te bereiden. Vlak voor het spelen kan één persoon de escape room openmaken, en binnen 10 minuten klaarzetten om te spelen.
Wat zit er in een escape room box?
Codekrakers levert hoogwaardige escape rooms met veel verschillende onderdelen en voorwerpen. Zo bevat elke escape room meer dan 30-60 bijpassende attributen en accessoires die jullie een onvergetelijke beleving bieden. Bijvoorbeeld een koffer op slot, kistjes op slot, puzzels, raadsels, gesproken audio fragmenten, lab proeven, een spannende video en natuurlijke een tikkende timer. Wat precies in de escape room zit, verschilt per thema. Elk thema is uniek, en tot in detail uitgedacht en afgewerkt door ons Codekrakers team.
Moet je jezelf opsluiten in huis?
Nee, je hoeft jezelf niet op het werk of in huis echt op te sluiten. Onze escape rooms hebben allen een uniek mysterie en een einddoel die opgelost dient te worden (soms kom je daar tijdens het spelen pas achter). Voorkom bijvoorbeeld dat een vliegtuig neerstort door de stroom(kring) te repareren, los een moord op, of vind de dader.
Vlucht 523 is voor jonge speurneuzen tussen de 9-13 jaar (bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, activiteit op school, met broertjes/zusjes) maar is ook erg leuk voor een gezin met kinderen (waarbij de volwassenen een beetje kunnen helpen).
Kan ik zelf ook meespelen met de escape room?
Ja, ook al ben je de spelleider die de escape room klaarzet. Dan kan je zelf alsnog gewoon meespelen. De escape room is kant-en-klaar en alle attributen zitten op slot.
Is het te vergelijken met een bordspel?
Nee, Codekrakers biedt een echte drie dimensionale escape room beleving en benut daarbij heel de speelruimte. Je gaat dus echt opzoek naar voorwerpen, en opent echte sloten. Met een spannende video en tikkende timer zitten we dan ook dichtbij een echte fysieke escape room. We zijn niet te vergelijken met bordspellen of (geprinte) thuismysteries en moorddossiers.
Ik heb de escape room ontvangen, en nu?
In elke escape room zit een handleiding. Hierin staat eenvoudig en stap voor stap beschreven hoe je de spullen uit de doos haalt, en waar je deze in de speelruimte moet plaatsen. Daarna ga je op de laptop naar de aangegeven website waar de introductie video voor jullie klaarstaat. De hele voorbereiding kan binnen 10 minuten. De spelers kunnen binnen komen, en het spel kan beginnen.
Wat als je de escape room niet binnen de tijd oplost?
Het is natuurlijk geen probleem als je het spel niet hebt ‘gehaald’ binnen de tijd. Je kunt het spel gewoon verder spelen als de timer is afgelopen.

Spelers en groepsgrotes

Voor wie zijn de escape rooms geschikt?
Met 7 escape room thema’s hebben we voor iedereen een onvergetelijke escape room ervaring. Voor het kinderfeestje, de familiedag, in de klas, het vrijgezellenfeest of als teambuildingsactiviteit op het werk.
Escape rooms zijn geschikt voor jong en oud. Als je nog nooit een escape room hebt gedaan, of juist al heel vaak. Engels, of Nederlands het maakt niet uit. We hebben voor iedereen een passende escape room.
Welke escape room moet ik kiezen?
Per box is een moeilijks graad en een leeftijdscategorie aangegeven. Als je nog nooit of nog maar één keer een escape room hebt gedaan kan je het beste beginnen bij de moeilijksgraad 3.
Voor kinderen tussen 9-12 jaar raden we Vlucht 523 aan, voor kinderen van 12 t/m 14 jaar raden we Het Vlogmysterie aan. Beide escape rooms zijn erg leuk, en geschikt voor jongens en meisjes.
Om je te helpen kiezen hebben we een keuzehulp tool ontwikkelt.
Met hoeveel personen kan je de escape room spelen?
De boxen voor volwassenen zijn tot 6 personen, de box voor kinderen is tot 8 personen. Zo kan iedereen een actieve bijdrage leveren aan het oplossen van de escape room.
Ik ben bang dat de escape room te moeilijk is voor mijn kinderen, wat nu?
Wij hebben onze escape rooms bij verschillende samenstellingen van kinderen getest. Wanneer de kinderen binnen de leeftijdscategorie vallen is de escape room voor hen geschikt. Als spelleider kan je met het behulp van de handleiding hints geven wanneer de spelers er echt niet uitkomen. Het volledige verhaal met antwoorden en tijdindicaties staat weergegeven in de handleiding.
Kan ik zelf ook meespelen met de escape room?
Ja, ook al ben je de spelleider die de escape room klaarzet. Dan kan je zelf alsnog gewoon meespelen. De escape room is kant-en-klaar en alle attributen zitten op slot.
Zijn de escape rooms geschikt voor grote groepen?
Jazeker! Al vele bedrijven, verenigingen, families en evenementen zijn je voor gegaan. Je kan eenvoudig meer (dezelfde) boxen reserveren om met z’n allen tegelijkertijd te spelen. Of reserveer een extra spelronde om dezelfde escape room na ronde 1 opnieuw gereed te maken voor de volgende groep.
Voor groepen vanaf 50 personen vind je hier meer informatie.
Mysterieuze escape room op locatie

Reserveer snel jouw datum!

Direct reserveren
Heb je vragen?