Escape room voor thuis aktetas code in escape box

 

 

Over ons

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar ons verhaal. Het verhaal van een ondernemende familie waarbij een gezamenlijk idee, passie en overtuiging de perfecte ingrediënten bleken voor ons bedrijf. Wat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers is voor escape room boxen op locatie.

Escape room boxen op locatie | escape room thuis teambuilding evenementen

Van één doos naar grootste leverancier in escape room boxen

Maar zover zijn we nog niet, voorafgaand aan dit avontuur is er veel gebeurd. Het begon allemaal bij ons aan de keukentafel. Wij als familie zijn iets te fanatiek met alle bord-, kaart en andere spellen. Het is dan ook geen verrassing dat wanneer onze spelletjeskast opengaat, hij zo vol zit dat er nog net niks uitvalt. 

Regelmatig (vooral op zondagen) wordt deze kast geopend, opzoek naar één of meerdere spellen om fanatiek ten strijde te trekken. Erop of eronder, winnen is belangrijker dan meedoen. We speelden uren achter elkaar en de winnaar(s) van de dag konden met roem en een goed gevoel de nieuwe week in.

Maar het bleef niet alleen bij bord- en kaartspellen aan de keukentafel. Er werd ook regelmatig een escape room gespeeld. En weet je wat het leukste daaraan is? We winnen samen! Als we alles op tijd oplossen natuurlijk, en dat lukte ons altijd. Behalve die ene keer, maar daar gaan we het niet over hebben.

Familie achter Codekrakers escape rooms. Over ons

De magie van escape rooms

Escape rooms hebben iets magisch, je wordt samen helemaal opgeslokt in de spelbeleving en de tijd vliegt voorbij. Raadsels, puzzels, opdrachten, hersens kraken, speuren, zoeken en vinden het geeft een betoverend gevoel. Op een beruchte spelletjesmiddag in 2019 kwam de vraag: Waarom kan je de magie van een escape room niet eenvoudig in huis halen? Die dag werden er geen spelletjes meer gespeeld, maar hard gebrainstormd naar ideeën voor een escape room voor thuis.

Iris, Erik, Laura en Dennie bundelden de krachten en de ideeën veranderden al snel in plannen, deze plannen kwamen met een flinke dosis passie, plezier en ondernemerschap. Binnen 2 maanden was Codekrakers ingeschreven bij de KVK, een website gelanceerd, en de eerste escape room was getest en klaar om verhuurd te worden.

Het doel was om de magie van escape rooms in huis te halen. Het zal je vast ook niet verbazen dat het eindresultaat een video, gesproken audioberichten, tikkende timer, bijpassende raadsels, levensechte attributen en veel verschillende fysieke sloten bevatten. 

Meer beleving door verhuur

Omdat een escape room slechts één keer te beleven is, vinden wij het zonde dat deze na gebruik komt te verstoffen ergens onderin een kast. Daarom hebben wij er voor gekozen een huur-concept op te zetten. Door te verhuren in plaats van te verkopen kunnen wij investeren in meer en duurdere spullen om onze escape rooms extra beleving (magie) te geven. Denk aan het inhuren van stemacteurs, kopen van levensechte voorwerpen en vele fysieke sloten.

Drukker en drukker

Of de eerste escape room in de smaak viel? Het moest even op gang komen maar al snel werd het drukker en drukker. Één escape room op zolder bleek dan ook al niet genoeg en er werd alles aan gedaan om Codekrakers verder te ontwikkelen, meer escape rooms, nieuwe escape rooms, de marketing, boekhouding en de website. Dat was even druk naast onze studies en banen, maar gelukkig komen we uit een ondernemende familie en kunnen we op steun rekenen van elkaar, en van onze ouders.

Onze escape rooms vielen niet alleen thuis in de smaak. Maar ook voor teambuilding activiteiten, personeelsbijeenkomsten, dorpsfeesten, familiedagen, barbecues en sportteams. Trots kunnen we met meer dan 85 boxen al vele spelers, bedrijven en evenementen in zowel Nederland als België hebben mogen voorzien in een unieke escape room beleving op locatie  

En nu? Hou ons in de gaten, want we zijn constant bezig om jullie meer magie te brengen! Nieuwe kennis, technieken en technologie passen we dan ook toe in onze huidige escape rooms en uiteraard komen er nog veel nieuwe spannende escape rooms bij! Dus blijf ons volgen, later meer hierover.

“There is no business like a family business”

Codekrakers familie | over ons escape rooms voor thuis bedrijf
Rook van mysterieuze escape room boxen op locatie | Escape rooms voor thuis

De missie & visie van Codekrakers

Onze missie

“Het zo gemakkelijk mogelijk maken om de ultieme beleving naar jouw locatie te brengen. ”

Waarbij jullie voor even ontsnappen aan de realiteit en opgaan in de magie van een levensechte beleving vol plezier, spanning en mysterie! Werk samen, durf de uitdaging aan te gaan en speel de hoofdrol in jullie eigen avontuur.

 

Onze visie

Wij geloven erin dat iedereen leuke momenten verdient, die als herinneringen voor altijd gekoesterd zullen worden. Wij dragen hier graag bij aan dit soort momenten. Mensen bij elkaar brengen en het avontuur aan laten gaan. Het grote plezier, de spanning, het samenwerken en de uitdaging aan gaan komen allemaal samen in onze ultieme escape room belevingen.

Rook van mysterieuze escape room boxen op locatie | Escape rooms voor thuis

Werk samen met Codekrakers

Hoe tof is het als we het succes van onze escape rooms met jouw bedrijf kunnen delen? 

Vergroot jouw activiteitenaanbod met onze escape rooms. Of je nou een restaurant, camping, evenementenbedrijf of trainingsbedrijf hebt. Samen kunnen we nog meer mensen laten kennismaken met de magie van onze escape room boxen. Een levensechte beleving, vol spanning, mysterie en uitdaging die een blijvende herinnering zullen bieden aan jouw bedrijf!

Profiteer daarnaast mee van onze nieuwsbrief met tips, en andere voordeeltjes die je hebt als officieel Codekrakers partner. Bekijk hier onze samenwerkingen of kom in contact.

Overige projecten & onderwijs

Als Codekrakers worden wij altijd blij om dingen te delen en samen te werken. Wij hebben dan ook al meerdere projecten gedaan met studenten bedrijven, projectgroepen en stagiaires van zowel het voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs. 

Daarnaast zijn wij ook erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen:

  • E- Commerce manager (niveau 4)
  • E- Commerce specialist (niveau 4)
  • Commercieel medewerker (niveau 3)
  • Vakman Ondernemer  (niveau 4)

 

Staat jouw opleiding er nog niet tussen? Maar lijkt het je wel erg leuk om bij ons stage te lopen en te helpen met het bieden van escape room belevingen, website optimalisatie of marketing van ons bedrijf? Kom dan met ons in contact, en dan kijken we samen of we het kunnen regelen! 

Rook van mysterieuze escape room boxen op locatie | Escape rooms voor thuis

Meet the team

Hoewel Erik na zijn opleiding als enige ondernemer is doorgegaan, is de hele familie nog actief binnen Codekrakers. Hulp en flexibiliteit is dan ook snel gevonden, wat een grote kracht is van ons bedrijf.

Erik van Codekrakers Escape room op locatie escape box

Erik

Opperhoofd

Codekrakers

Dennie

Online mastermind

Codekrakers

Laura

Medeoprichter

Codekrakers

Iris

Medeoprichter

Rook van mysterieuze escape room boxen op locatie | Escape rooms voor thuis

Special thanks to

Een speciaal bedankje aan al onze spelers, partners, klanten en iedereen die een steentje bij heeft gedragen aan het succes van Codekrakers.  Bedankt!

Heb je vragen?