Escape room voor kinderen thuis

Maak zelf een escape room

Wil je zelf een escape room organiseren? Codekrakers helpt je graag op weg! Met onze tips en trucs creëer je een onvergetelijke ervaring voor je kinderen, vrienden, familie of collega’s. Volg onze tips en bouw een spannende escape room die iedereen op het puntje van hun stoel houdt.

Een escape room bestellen Contact
Codekrakers

Voor wie is een DIY escape room?

Als je denkt dat een zelfgemaakte escape room alleen voor kinderen is zit je er flink naast!
Er zijn genoeg enthousiaste volwassenen die hun eigen brein en die van andere graag laten kraken.
En dat is het mooie van zelf een escape room maken. je kunt je eigen doelgroep en moeilijkheidsgraad bepalen.

Codekrakers

Codekrakers zijn top 5

ja we gaan het echt hebben over hoe je zelf een escape room kan maken, hoe leuk is dat. Op deze pagina delen we onze top 5. Met daarin een paar van de belangrijkste dingen die je moet hebben of doen om een goede escape room in elkaar te zetten.

Er komen namelijk nogal wat dingen kijken bij een goeie escape room. Zo moet je de juiste attributen hebben, een goed en kloppend verhaal en de puzzels, raadsels en geheimen moeten precies goed zijn om het spannend te houden. Ook moet je de perfecte tijd kiezen. Ga je voor het gebruikelijke uur, of werkt een langer of korter spel beter voor jou?

escape room op locatie om te spelen op een externe of eigen locatie

1. Kies je ruimte zorgvuldig

De locatie van je escape room is cruciaal voor het succes ervan. Kies een ruimte die groot genoeg is om verschillende puzzels en uitdagingen te herbergen, maar ook klein genoeg om een gevoel van urgentie en spanning te behouden. Zorg voor voldoende verborgen plekken en hoekjes waar je aanwijzingen en attributen kunt verstoppen. Een goed gekozen ruimte draagt bij aan de intensiteit en het plezier van het spel. Let ook op praktische zaken zoals de toegankelijkheid van de ruimte, de mogelijkheid om het licht te dimmen en geluidsisolatie om storingen van buitenaf te minimaliseren. Denk aan ongebruikelijke ruimtes zoals kelders, zolders of zelfs buitenlocaties om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren.

2. Gebruik echte attributen

Authenticiteit maakt je escape room ervaring realistischer en spannender. Gebruik echte attributen zoals oude sleutels, antieke klokken, en verborgen schatkisten om een meeslepende sfeer te creëren. Echte voorwerpen zorgen voor een tastbare en geloofwaardige omgeving waarin spelers zich volledig kunnen onderdompelen. Overweeg ook het gebruik van historische artefacten of gereedschappen die aansluiten bij het thema van je escape room. Dit voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar kan ook dienen als inspiratie voor creatieve puzzels en raadsels.

Escape room box voor thuis of op locatie voor grote groepen of teambuilding
Codekrakers

3. Maak codetaal

De beste escape rooms bevatten puzzels die deelnemers uitdagen en hen laten samenwerken. Maak gebruik van een unieke codetaal om geheimen te verbergen en aanwijzingen door te geven. Denk aan morsecode, spiegelteksten of symbolen die spelers moeten ontcijferen om verder te komen. Codetalen voegen een extra laag complexiteit en mysterie toe aan je escape room. Je kunt ook oude boeken of dagboeken in de ruimte plaatsen met codes die ontcijferd moeten worden, waardoor een verhaal en context worden toegevoegd aan de puzzels.

4.Verstop items

Het verstoppen van items is een essentieel onderdeel van elke escape room. Plaats sleutels, aanwijzingen en andere belangrijke voorwerpen op onverwachte plekken. Gebruik dubbele bodems, geheime vakken en verborgen ruimtes om spelers te verrassen. Dit stimuleert de speurzin en zorgt voor spannende ontdekkingen tijdens het spel. Je kan gebruik maken van verschillende verstopmethoden. Zoals magnetische vergrendelingen, verborgen compartimenten in meubels of zelfs nepboeken met geheime opbergvakken. Varieer de moeilijkheidsgraad van de verstopplekken om ervoor te zorgen dat spelers van alle niveaus worden uitgedaagd.

Codekrakers
Codekrakers

5.Kleed de ruimte aan

Een goed aangeklede ruimte verhoogt de beleving van je escape room. Gebruik decoraties, verlichting en achtergrondmuziek om de juiste sfeer te creëren. Denk aan thematische elementen zoals oude boeken, mysterieuze schilderijen of vintage meubels. Een sfeervolle inrichting trekt spelers dieper in het verhaal en maakt de ervaring onvergetelijk. Je kunt ook speciale effecten zoals wij in ons evenementenpakket hebben gebruiken. Denk aan rookmachines, geluidseffecten of interactieve lichtinstallaties toevoegen om de spanning te verhogen. Zorg ervoor dat elk decoratief element bijdraagt aan het thema en het verhaal van je escape room, zodat spelers echt het gevoel hebben dat ze zich in een andere wereld bevinden!!

Heb jij de code gevonden?

Zoals je bij punt 3 hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende manieren van code en geheimschrift. Zo kun je gaan voor morsecode, doorzichtige inkt of spiegelschrift. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wil.
Op deze pagina hebben we ook een geheime zin verstopt. Heb jij hem al gespot? Of moet je nog een keertje vanaf bovenaan beginnen? Als jij denk dat je onze zin hebt gevonden kun je hier een poging doen om op de geheime pagina te komen.

Wil je nou wel een escape room spelen, maar hem niet zelf maken?
Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wij bieden kant-en-klare escape rooms van het hoogste kaliber aan.
Je kunt deze escape rooms binnen 10 minuten opzetten in jouw ruimte naar keuze.
Bekijk snel ons assortiment.

Wat krijg je bij Codekrakers?

Een zorgvuldig uitgedachte escape room.
Wij zijn er trots op de tijd te nemen voor onze escape rooms.

Er gaat bij ons minimaal een halfjaar overheen om een escape room tot in de details uit te werken.

Escape room in horeca | theambuilding escape boxen

In elke escape room zitten meer dan 30 attributen om te gebruiken in het spel, of voor de aankleding.

We streven naar perfectie. Daarom blijven we ook bestaande escape rooms aanpassen

Wij willen onze verhalen levensecht willen houden. Realisme is een van de belangrijkste aspecten van escape rooms.

Wist je dat onze escape rooms met meer dan +250 mensen tegelijkertijd kunt spelen?

evenenmenten en bedrijfsfeesten
Rook van mysterieuze escape room boxen op locatie | Escape rooms voor thuis

Kies snel jou escape room

Bestel nu!

Wat zeggen anderen?

Lees hier wat onze klanten vinden van een escape room voor thuis.

Erik Slierendregt
Wow! Wat een gave escape room voor thuis! Wij kunnen dit iedereen aanbevelen. Het is ons helaas niet gelukt om op tijd de code te kraken.
wim geerling
Voor de 3de keer een escaperoom box van Codekrakers, spannend en erg leuk, zeker een aanrader!!
Lindsy Vanderhoeven
Het was een geweldige ervaring, alles zit goed in elkaar en er is goed over nagedacht. De kinderen zijn er enthousiast mee aan de slag gegaan en vonden het erg leuk. Voor een kinderfeestje echt een aanrader.
Rick Veldman
Prima service en een aanrader om de escape room de With te huren. Compleet spel met filmpje op het web die de spanning/sfeer vergroot.
Anouk Koopman
Super leuke boxen! Helaas hebben we Harten 7 net niet gehaald maar is zeker een aanrader voor vriendinnen of vrienden!
Iris
Ik kende het concept nog niet, maar erg leuk! Uitdagende escaperoom om thuis te spelen, je zet het zo klaar. We hebben het op het nippertje gered met zijn allen..
Heb je vragen?