Escape room Codekrakers testen op locatie & voor escape room thuis

Waarom is een escape room een interessante teambuilding activiteit?

Ben jij met je collega’s op zoek naar een leuke en interessante teambuilding activiteit? Dan is een escape room op locatie de perfecte activiteit om innovatief denken, creativiteit en samenwerking binnen jouw team te stimuleren. En dat op een leuke, spelende manier.

Werk op een andere manier samen

Een escape room bevat verschillende voorwerpen, puzzels en raadsels die binnen 60 minuten opgelost moeten worden. Er klinken zenuwslopende geluiden en dan start de timer en heeft de groep 60 minuten de tijd om het mysterie op te lossen. Hoe? Dat is aan de groep. Sommige groepen gaan heel gedetailleerd te werken, anderen pakken juist alles tegelijk aan. Maar een ding is zeker, zonder samen te werken wordt het niets.

Wie neemt de leiding?

Het leuke aan een escape room is dat de rollen van de deelnemers duidelijk zichtbaar worden; nemen er personen de leiding? gaan personen heel analytisch te werk? Werken ze gestructureerd of juist niet? En oh ja, hoe zit het eigenlijk met presteren onder (tijds)druk. De rol die iemand aanneemt in een escape room kan na afloop interessante gesprekken of evaluaties opleveren om toe te passen in het werkveld of bij een volgende escape room beleving.

3 tips voor een escape room als teambuilding activiteit

 

1. Kies een inspirerende plek.

Een teambuilding activiteit moet zorgen voor een energie boost. Dit lukt minder als je op de werkvloer bent. Onze escape rooms zijn overal op te zetten, zorg er daarom voor dat je een originele plek kiest om jouw escape room teambuilding sessie te houden.

2. Houd voldoende rust gedurende de dag. 

Escape rooms duren gemiddeld 60 minuten. Hierdoor is een escape room goed te combineren met andere activiteiten op een teambuilding dag.

3. Evalueer de escape room en het gedrag van het team na afloop. 

Het napraten bij een escape room, is een uitgelezen moment om te reflecteren op het gedrag en de houding van de groep tijdens het oplossen van de verschillende onderdelen en raadsels.

Mysterieuze escape room op locatie

Gaan jullie de uitdaging aan?

Bekijk onze escape rooms
Heb je vragen?