escape room in de klas

De leukste activiteit voor introweken

Lees op deze pagina alles over escape rooms als een invulling van je introductieweek.

Offerte aanvragen Contact
Hogeschool windesheim x Codekrakers

Introweken

Introweken betekenen voor veel jongeren een nieuwe fase van hun leven. De middelbare school kun je als verse student achter je laten, het is tijd om mee te spelen met de grootte jongens. Als onderwijsinstantie probeer je van allerlei informatie en plezier in de introductieweek te stoppen. Maar hoe ga je de nieuwe lading studenten kennis laten maken met elkaar?

Als je nu aan een van de basis kennismakingsspellen zoals 2 waarheden en 1 leugen denkt. Of aan het heb je ooit… spel. Buig dan je denken eens om! De meeste jonge studenten zitten hier namelijk helemaal niet op te wachten. Het voelt voor hen meer als een opgedrongen formaliteit vanuit school, dan daadwerkelijk leuk kennis maken. Maar wat is dan wel een leuke invulling die ook nog eens studenten met elkaar verbindt?

Een escape room

Hier komt een escape room om het hoekje kijken. Het is een teamactiviteit waarbij teamwork, creatief/probleemoplossend denken en nog veel meer sterke kwaliteiten naar voren komen. Ideaal als je toekomstige klasgenoten wil laten bonden.  We gaan op deze pagina in op een paar van deze aspecten. We beginnen natuurlijk bij:

Teambuilding: Escape rooms vereisen samenwerking en communicatie, wat perfect is om nieuwe studenten te helpen elkaar te leren kennen en te integreren in een team. Het oplossen van puzzels samen kan een sterke band creëren en de basis leggen voor toekomstige samenwerkingen in hun studie en sociale leven.

Probleemoplossend Denken: Escape rooms stimuleren kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Dit zijn vaardigheden die studenten nodig hebben in hun academische carrière. Door samen te werken aan complexe uitdagingen, kunnen studenten deze vaardigheden in een leuke en interactieve setting oefenen.

Escape room boxen op locatie | escape room thuis teambuilding evenementen
Codekrakers introweken

Daarnaast is dat niet het enige waar een escape room in uitblinkt. Het helpt namelijk ook met de volgende aspecten:

  • Stressvermindering: De eerste weken van een studie kunnen stressvol zijn voor nieuwe studenten. Je moet nieuwe gebouwen, docenten, werkwijzen en online omgevingen leren kennen. Escape rooms bieden een leuke en spannende manier om even te ontsnappen aan de druk en zorgen van het dagelijkse leven en te genieten van een avontuurlijke activiteit.
  • Diversiteit en Inclusie: Escape rooms kunnen worden ontworpen om een breed scala aan interesses en vaardigheden aan te spreken, waardoor ze toegankelijk zijn voor studenten met verschillende achtergronden en voorkeuren. Dit helpt om een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt.
  • Leiderschapsontwikkeling: In een escape room moeten vaak leiders opstaan om het team te begeleiden. Zonder een leider in het team is er een lagere kans van de escape room halen. Dit biedt studenten de kans om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en te oefenen in een laagdrempelige omgeving.

Het gemak voor uw organisatie

Als grote organisatie zoals een Hogeschool komt er nogal veel kijken bij zo’n week als deze. Gelukkig hebben onze escape rooms een paar voordelen die specifiek zijn afgestemd op situaties zoals deze.

  • speelbaar met groepen tot +250 man: Onze escape rooms zijn speelbaar met zeer grote groepen tegelijkertijd. Dit maakt ze de perfecte klassikale activiteit. Ook kan er zonder problemen in meerdere ruimtes gespeeld worden!
  • Compact: De escape rooms kunnen zo klein als een tafel per groep worden opgezet. Dit helpt mee aan het stroomlijnen van de activiteit. Je weet zo zeker dat groepjes geen items door elkaar heen halen of niet duidelijk hebben wat het speelvlak is. Houd het compact en duidelijk.
  • een verkortte 45 minuten versie beschikbaar: Een uur is misschien net te lang in een druk programma zoals de introweken. Wij begrijpen dit heel goed en hebben daarom een versie die binnen een lesuur gespeeld, en opnieuw klaargemaakt kan worden.
  • extra spelrondes beschikbaar die kosten aanzienlijk drukken: Voor een fractie van de prijs van een hele escape room bieden wij de optie tot extra spelronden. Hier leveren wij elk gebruiksvoorwerp wat niet nog een keer bruikbaar is extra bij. Hierdoor kan er binnen 10 minuten opnieuw opgebouwd worden en kan er een nieuwe groep starten.
  • verzekering voor missende en kapotte spullen: Voor een klein bedrag nemen we de kosten voor verloren of beschadigde voorwerpen op onze rekening. Ideaal als er in een open ruimte intensief gebruik gemaakt wordt van meerdere escape rooms op een dag. Voor een uitgebreide uitleg hierover staan we u graag ter woord tijdens uw offerteaanvraag of kunt u contact opnemen.
Eigenaar Erik op Windesheim voor introductieweek

Deze onderwijsinstanties gingen u voor!

Zakelijke klant codekrakers x Alfa college
Zakelijke klant codekrakers x SPO utrecht
Zakelijke klant codekrakers x windesheim
Zakelijke klant codekrakers x Hogeschool Rotterdam
Zakelijke klant codekrakers x ROC
Zakelijke klant codekrakers x delagewaard
Zakelijke klant codekrakers x greijdanus
Zakelijke klant codekrakers x Drenthe college

Wat zeggen anderen?

Lees hier wat onze klanten vinden van een escape room voor thuis.

Peter Kroezen
Met vier teams van zes docenten op school twee verschillende escaperooms gespeeld als activiteit van de personeelsvereniging.De helft van de teams startte met escaperoom 1 in een lokaal en de helft met escaperoom 2 in een ander lokaal, waarna we na afloop met het 'extra ronde pakket' de beide room...
Inge Stekelenburg
Alles zag er goed verzorgd uit. Georganiseerd door een enthousiast team! Wij hebben dit op school gedaan met alle docenten, verschillende teams streden tegen elkaar om de eerste plek.
Lotte Van Drie
Wij speelden de escape room 'Het Brandgeheim' met 8 groepen. Leuke en uitdagende escaperoom. Evenementenpakket gaf leuke extra toevoeging. Goede communicatie met Codekrakers en goede service en levering. Voor ons een top ervaring!
Ilona Aan De wiel
Heel goed verzorgd! We hadden 2 spellen, detective de wit en operatie voorhoven. Zelfs met een kleinere ruimte en de attributen niet verstoppen/klaarleggen is het uitdagend om de puzzels op te lossen. Er zit een duidelijke handleiding bij met wat je moet doen voor het spel op te zetten, de oplossing...
Tom De Munck
Aantal escapekisten gehuurd om op school met leerlingen te doen. Leerlingen vonden het hartstikke leuk.
Marlinde Janssens
Geweldige ervaring! We hadden 5 dezelfde escape rooms om de strijd tussen de collega's op te voeren! Heel leuk om met collega's te doen en te ervaren hoe ieder van nature een rol pakt tijdens het oplossen van de escape room. Begeleiding vanuit Codekrakers was ook uitstekend!

Vraag vrijblijvend een offerte voor uw introductieweek aan!

Stap 1 van 2

Met hoeveel personen willen jullie de escape rooms spelen?
Voer een nummer in van 25 tot 1500.
Alle deelnemers tegelijkertijd of in meerdere rondes?
Indien de speeldatum bekend is
DD slash MM slash JJJJ
In welke plaats willen jullie de escape rooms spelen

Extra's voor jouw ultieme beleving

Spelbegeleiding van Codekrakers
Wij komen met één of meerdere hosts op locatie om het spel te begeleiden.
Maak jouw beleving helemaal af
Ontvang extra's zoals een prijs voor de winnaars en decoratie om de zaal in thema aan te kleden
Bijvoorbeeld tijdsplanning, groepssamenstelling, vragen of andere opmerkingen

Heb je vragen?