Escape room koffer voor thuis kinderfeest

Waarom een escape room spelen in de klas leuk en leerzaam is voor kinderen?

Ben je een juf of een meester en vraag jij jezelf wel eens af: ‘wat is een leuke en leerzame activiteit voor in de klas?’ of ben jij aangesteld om een tof en leuk schooluitje voor bijvoorbeeld groep 7 of 8 op te zetten? Dan vertellen wij je graag in deze blog waarom een escape room in de klas de perfecte activiteit is voor jullie en de kinderen.

1. Gamification; een innovatieve manier om te leren

Een escape room is een leerzaam spel en kan op een leuke, uitdagende en innovatieve manier zorgen dat kinderen bezig zijn met de lesstof. Het inzetten van spellen (ook wel gamification genoemd) zorgt voor een hoge dosis motivatie, waardoor de kinderen tijdens het spelen van een escape room vergeten dat ze bezig zijn met ‘leren’.

2. Puzzels stimuleren creatief denken

Ieder kind is uniek en dit maakt het spelen van een escape room leuk. Zo moet je creatief nadenken bij verschillende soorten puzzels om tot de oplossing te komen. Puzzels met letters, raadsels met voorwerpen en zelfs een heus stroomcircuit zodat de vindingrijkheid en het denken in oplossingen wordt gestimuleerd. Doordat de escape room puzzels anders zijn dan de opdrachten die kinderen op school maken, worden kinderen uitgedaagd om out-of-box te denken en hun creatief vermogen in te zetten.

3. Rekensommen om de hersenen te stimuleren

Plus, min en keer? Ook rekensommen maken deel uit van onze escape rooms. De rekensommen zijn verpakt binnen het thema en het oplossen ervan is nodig om naar de volgende stap in de escape room te gaan. Wat is er nou leuker dan de kinderen actief bezig zien om de uitkomst van sommen op tafel te krijgen.

4. Samenwerken

Een escape room is één van de weinige spellen die je niet tegen elkaar maar met elkaar speelt. Het leuke aan een escape room is dat iedereen een bijdrage kan leveren. De één is beter in rekenen, de ander beter in verbanden leggen of voorwerpen vinden en gebruiken tijdens deze zoektocht. Samen naar de oplossing toewerken, om aan het einde van de escape room juichend na te praten met de klas. Dat is de beleving die een escape room overbrengt in de klas.

Makkelijk op te zetten in de klas

Het is allemaal natuurlijk heel mooi dat je een leuke en leerzame activiteit hebt gevonden voor je klas. Alleen hoeveel werk is het om dit op te zetten? Onze escape room boxen zijn in slechts 10 minuten opgezet en te gebruiken door 8 personen. Bestaat jouw klas uit meer personen? Geen probleem! Wij hebben meerdere boxen beschikbaar en ook extra spelrondes, zodat onze boxen zo vaak als nodig te gebruiken zijn.

Durven jullie de uitdaging aan? Bekijk dan snel onze escape room Vlucht 523 voor meer informatie.

Wij dagen jullie uit!

Vliegtuig Vlucht 523 escape room pictogram

Vlucht 523

Er trekt een hevige storm over ons land. De motor van Vlucht 523 krijgt het zwaar en moet vliegen op half vermogen. Een monteur? Niet aan boord. Weet jij het vliegtuig binnen 60 minuten heelhuids aan de grond te krijgen. Een escape box speciaal geschikt voor kinderen en jonge speurneuzen van 9 t/m 13 jaar.

Heb je vragen?